Alles wat je boos maakt leert jou te vergeven en te gunnen
Boos worden, kan een opeenstapeling zijn van irritaties, het kan ook opkomen door een enkel zinnetje dat een ander naar je uitspreekt. Boosheid is een reactie op iets wat je overkomt, of door je eigen gedachten.
Boosheid als emotie is een hele heftige. In je lichaam gebeurt bij deze emotie heel veel. Het lichaam staat acuut emotioneel gespannen, waardoor de hartslag verhoogt en het hart sneller gaat kloppen.
De emotie boosheid is een reactie op een gevaar. Jij voelt je aangevallen, hetzij door woorden of fysiek geweld. Het lichaam wil zich hiertegen beschermen en reageert om die reden met, ik moet mij beschermen tegen iets. Soms hebben we niet eens in de gaten dat er boosheid in ons zit. We lopen er hele dagen, of soms wel jaren mee rond. Het kan iets zijn uit onze kindertijd. Dat we zijn blijven vasthouden. Niet inzien dat we het doen en onszelf er enorm mee te kort doen.
En elke keer als er iets gebeurt wat te maken heeft met datgene wat ons destijds boos heeft gemaakt, reageren we hier weer op exact dezelfde manier op. Als je de boosheid niet loslaat, niet onderzoekt waardoor deze elke keer weer wordt getriggerd. Begrijp je dat je lichaam misschien al jaren in een stand van paraatheid staat en je gezondheid ondermijnt.
Zolang de mens de emotie boosheid niet loslaat, zal deze emotie het lichaam te kort blijven doen. Je doet jezelf dus te kort door altijd maar in boosheid te leven. Maar moet ik de ander dan gaan vergeven? Moet ik de ander dat gunnen. Weet je wel wat je van mij vraagt.
Boosheid ontstaat door frustratie of kwetsing. Je kunt je irriteren aan een ander en als die ander je niet uit je leven kunt bannen, dan blijven de frustraties. Die zich af en toe zullen ontladen, als een uitbarsting, maar ze blijven ergens vastzitten. Bij frustraties ben je het dus niet eens met de ander, iets wat jijzelf anders ziet. Deze vorm van boosheid is niet accepteren dat jij jij bent en de ander de ander is. Als je elkaar in de waarde laat, kan de boosheid worden losgelaten.
Boosheid door gekwetstheid is lastiger. En ook afhankelijk van wie de gekwetstheid heeft veroorzaakt. Als dit een van je ouders is, dan is dit voor jou als volwassen persoon een groot trauma, dat je mee blijft dragen. Is het een (ex)partner dan is gekwetstheid heel heftig, je hebt immers in deze persoon gelooft. Je hebt de ander vertrouwt, je liefde gegeven. En in jouw ogen doet de ander je vreselijk pijn.
Zie je dat boos zijn in relatie tot de liefde, hetzij ouders, hetzij een partner, of hetzij je eigen kinderen vele malen intensiever binnenkomt, dan in andere situaties. Als de liefde namelijk er bij zit, komt hier kwetsbaarheid bij, die jij aan de ander toont en als je hierin wordt gekwetst, is de pijn verschrikkelijk.
Het is heel logisch dat een mens de emotie boosheid niet zomaar kan loslaten. De een kan het makkelijker dan de ander, echter boosheid is een emotie, dat als je die blijft vasthouden, je zelf enorm te kort mee doet. Je ziet wat het effect van deze emotie is. Een verhoogde hartslag en in een stand van paraatheid blijven staan. Constant op je hoede zijn. Dit is uiteraard geen gezonde situatie.
Het loslaten van die emotie doe je jezelf een enorm plezier mee, maar je moet het maar kunnen en willen zien. Het loslaten van boosheid kun je heel goed samen doen met een online paragnost of een online medium van mediumsenparagnosten. Zij zullen je in laten zien en laten voelen wat boosheid te weeg brengt. En dat als je boosheid kunt loslaten, jij vergeeft. Vergeven doe je niet voor een ander, alleen maar voor jezelf. En door te vergeven, gun jij jezelf weer een fijn leven, met een gezonde hartslag en zonder telkens op je hoede zijn. Je bent weer in balans.
Medium Von